Meemaker van de week: Margreet!

“Wees positief, speels, en heb de ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan’ mentaliteit.”

Vertel eens iets over jezelf?
“Mijn naam is Margreet en ik ben 48 jaar. Met mijn man en drie kinderen woon ik in Meppel. Ik word blij van papier, kleur, natuur, vuurtje stoken en af en toe wat gekkigheid! Wat collega’s waarschijnlijk niet van mij weten is dat ik een schrikkelkind ben. Eigenlijk ben ik nu 12 jaar oud.”

Waar houd jij je zoal mee bezig binnen MBO Amersfoort?
“Ik ben docent bij de evenementen opleiding op de Nieuwe Poort. Ik geef onder andere belevingsgericht werken, concepting en ik examineer veel op gebied van evenementen en projecten.”

Hoe ben je bij MBO Amersfoort terecht gekomen?
“Destijds had ik stagiaires van MBO Amersfoort. Ik had een klein evenementbureau en kon daardoor studenten extra aandacht geven. Erg leuk om te zien hoe studenten zich ontwikkelen en ik merkte dat ik energie krijg van het begeleiden. Toen heb ik de ‘stoute schoenen’ aangetrokken en contact opgenomen met MBO Amersfoort met de vraag of ik er misschien kon werken. Dat is dus gelukt!”

“Toen heb ik de ‘stoute schoenen’ aangetrokken en contact opgenomen met MBO Amersfoort met de vraag of ik er misschien kon werken. Dat is dus gelukt!”

Vertel eens wat over jouw vak?
“Belevingsgericht werken staat centraal bij evenementen organiseren. Dit houdt in dat je een beleving gebruikt om doelgericht een bepaald gevoel over te laten komen. Een belangrijk onderdeel bij het organiseren van evenementen is het hanteren van een gedragscode. Met een gedragscode bedoel ik dat medewerkers hun gedrag en communicatie afstemmen op de beleving die je de gasten wilt meegeven. Zo willen wij als medewerkers van MBO Amersfoort klantgericht zijn in ons gedrag, want dit is wat organisatie in de beleving wil meegeven. 

Onze studenten leren veel door praktijkgerichte opdrachten. Zo moeten ze bijvoorbeeld een evenement kiezen waar ze zijn geweest en deze vervolgens kritisch analyseren. Er kan altijd wat beter. Vervolgens sturen we de feedback naar de organisatie van het evenement en krijgen we vaak hele leuke terugkoppelingen!”

Heb je nog meer voorbeelden van praktijkgericht leren?
“Waar ik trots op ben is onze examinering in de praktijk. De studenten hoeven geen examen af te leggen op papier, maar worden twee periodes lang geëxamineerd. Een hele klus om dit op te zetten, maar het is gelukt! Het werkveld wordt betrokken, dus studenten hebben echte opdrachtgevers en ze moeten zelfstandig de projecten uitrollen. Zo is er een groep Organisatie, Communicatie en Brand activation. Ze maken een projectplan en voeren deze uit in de praktijk.”

Wat betekent Actief in Ontwikkeling, Maak het mee! voor jou?
“Voor mij betekent dit in verbinding zijn met het werkveld. We willen dat onze studenten actief in ontwikkeling zijn en daarvoor moeten wij denk ik als docenten ook actief in ontwikkeling zijn en dingen meemaken. Zelf ga ik veel naar (kleine) evenementen. Denk bijvoorbeeld aan een drive through museum, of een online event. Door de huidige situatie rondom Corona ben ik vol de online wereld ingestapt en zie daar veel potentie. Ik zie hoe de evenementenwereld reageert, welke briljante oplossingen ze verzinnen en daar word ik heel blij van. Zelf ga ik nu ook online een nieuw avontuur aan. Dus juist door kort op de bal te blijven, feeling te houden met het werkveld, heb je altijd voer tot inspiratie, blijf je in ontwikkeling en maak je mooie dingen mee.”

“Door kort op de bal te blijven, feeling te houden met het werkveld, heb je altijd voer tot inspiratie, blijf je in ontwikkeling en maak je mooie dingen mee.”

Wat wil jij aan je collega’s meegeven?
“We mogen denk ik wat trotser zijn op wat we allemaal bereiken. Meer successen vieren en ons enthousiasme uitdragen. Ik ben dan ook blij met de nieuwe app. Zo hoop ik meer te kunnen leren van collega’s op andere locaties. We doen zoveel gave dingen, fijn dat we dit nu meer van elkaar gaan zien.”

Nog een laatste nabrander?
“Life is meant to be fun, not serious! Doe af en toe de vlechten in je haar, de sproeten op je neus en ga lekker Pippi Langkousen. Wees positief, speels, en heb de ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan’ mentaliteit.”