Stage lopen bij MBO Amersfoort

MBO Amersfoort is een opleidingsschool. Dit betekent dat je bij ons stage kunt lopen wanneer je zelf wordt opgeleid tot mbo-docent. Ervaren van de beroepspraktijk staat bij ons centraal. Dat geldt voor onze studenten, maar zeker ook voor jou als docent-in-opleiding. Je maakt uitgebreid kennis met lesgeven in het mbo en met onze onderwijs- en leerbedrijven. Hierdoor ervaar je zelf hoe belangrijk het voor mbo-studenten is dat de lessen goed aansluiten op de beroepspraktijk.

Bij MBO Amersfoort kunnen studenten kiezen uit 140 praktijkopleidingen verdeeld over 14 scholen. Denk bijvoorbeeld aan een hotelschool, kappersschool, school voor toerisme en een sportacademie. Afhankelijk van je specialisatie en op welke opleiding er ruimte is om je te begeleiden, kijken we samen naar een geschikte leerwerkplek.

De opleidingsschool MBO Amersfoort, Samen voor MBO in Praktijk is een samenwerking tussen MBO Amersfoort, Instituut Archimedes van de Hogeschool Utrecht en Hogeschool Windesheim. Samen maken we ons hard voor het opleiden en begeleiden van aankomende mbo-docenten.

Hoe word je begeleid?

Twee dingen staan voorop in je begeleiding: kleinschaligheid en kwaliteit. Vakbekwame mensen uit de praktijk zorgen ervoor dat je bij ons waardevolle ervaring opdoet.

Als je bij ons stage loopt krijg je vanuit MBO Amersfoort te maken met een schoolopleider en de werkplekbegeleider. De schoolopleider coördineert het werkplekleren, plaatst je op een van onze scholen en monitort de voortgang. De werkplekbegeleider maakt je wegwijs, begeleidt je op de leerwerkplek en voert wekelijks begeleidingsgesprekken met je. Vanuit je eigen opleiding is er een instituutopleider betrokken voor thema- en intervisiebijeenkomsten en de uiteindelijke stagebeoordeling.

Op zoek naar een stage?

We maken graag kennis met docenten-in-opleiding! Kijk daarom eens naar de vacatures die we hebben. Docenten-in-opleiding van Hogeschool Utrecht vinden onze vacatures in OnStage. De docenten-in-opleiding van Windesheim kunnen terecht bij het Praktijkbureau Windesheim.

Wij bieden stagiaires een vergoeding en je kunt (online) trainingen volgen via onze TOF Academie. Een lio-stagiair (eindstage) krijgt 25% van schaal LB trede 1.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Johanna Klein, projectleider van de opleidingsschool

Soms hebben we ook stageplekken bij onze ondersteunende afdelingen: P&O, IM & ICT, O&O, Financiën of Marketing & Communicatie. Een afstudeeronderzoek behoort zeker tot de mogelijkheden. Je wordt dan begeleid door een ervaren medewerker van de afdeling waar je stage gaat lopen. Je stage begint met solliciteren. Kijk bij de vacatures voor een stageplek.