Arbeidsmarktparticipatie

Florentien en Afshin

MBO Amersfoort wil graag meer mensen met een arbeidsbeperking een werkplek bieden. Zo dragen we bij aan arbeidsparticipatie voor iedereen. Florentien Segaar en Afshin Afrouz hadden elk op hun eigen manier een afstand tot de arbeidsmarkt en vonden bij MBO Amersfoort een baan.
Florentien rondde in 2014 haar studie Hotel- en eventmanagement af. In diezelfde periode werd bij haar een vorm van reuma vastgesteld, waardoor ze deels werd afgekeurd. Bij MBO Amersfoort startte ze in 2021 met 2,5 uur per dag als planner voor de dagplanning. Inmiddels werkt Florentien 6 uur per dag en zijn ook haar taken uitgebreid. Haar uiteindelijke doel is om 3 x 8 uur te werken.

 

“Het was voor mij heel belangrijk om zo op te bouwen en in mijn werk te groeien. Vaak krijg je niet de ruimte om te ervaren of het goed gaat en dan op te schalen. In mijn hoofd kan ik het allemaal wel, maar fysiek moet het ook kunnen. Je kunt beter stappen vooruit zetten dan achteruit. De betrokkenheid vanuit MBO Amersfoort is erg fijn. Er wordt regelmatig bij me gecheckt of het nog gaat, hoe het met me is en of ik het volhou”

 

Florentiens advies voor mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt is helder: durf te proberen.

 

“Een baan hoeft niet voor altijd te zijn. Neem de ruimte om te leren en te ontdekken. Als het niet gaat of als het niet bij je past is dat geen falen. Je hebt weer wat geleerd en zo kom je steeds dichterbij wat wel bij je past.”

Een andere collega is Afshin Afrouz. Sinds hij 21 jaar geleden vanuit Iran naar Nederland kwam had Afshin verschillende banen. Vaak paste het net niet bij hem. Vanwege lichamelijke klachten kan hij niet zwaar tillen. Verder heeft Afshin een rustige werkomgeving nodig, omdat hij niet goed tegen harde geluiden kan.
Sinds een half jaar werkt Afshin bij MBO Amersfoort waar hij op een elektrische bakfiets post van de ene locatie naar de andere brengt. Afshin is erg blij met zijn baan én met zijn collega’s:

 

“Als het ergens heel druk is, gaat het niet zo goed met mij. Maar buiten, als ik fiets, heb ik rust. Het voelt goed om werk te hebben dat bij mij past. Ik heb fijne collega’s. Ze zorgen goed voor me. Ik ben hier echt op mijn plek.”

 

Inmiddels heeft Afshin nog meer taken. Hij doet klusjes op verschillende locaties zoals schilderen en bijvullen van automaten. Zijn tip voor mensen die, net als hij, door een beperking moeilijker werk vinden is vooral om eerlijk te zijn.

 

“Als je wil werken moet je altijd blijven zoeken. Maar je moet wel eerlijk zijn over wat je kan. Zeg niet tegen je begeleider dat je iets kan, terwijl je het eigenlijk niet aankan. Dan vind je niet het werk dat echt bij je past. En geeft niet op. Blijf doorgaan.”

Keurmerk Inclusief werkgever

Keurmerk Inclusief Werkgever

MBO Amersfoort werkt samen met Werkgevers Servicepunt regio Amersfoort. De goede samenwerking is begin 2022 bekroond met het Keurmerk Inclusief Werkgever. Sociale werkgevers krijgen dit keurmerk van het WSP regio Amersfoort als waardering voor hun inzet. Ingrid: “We zorgen vanuit het WSP en MBO samen dat de medewerkers duurzaam aan het werk kunnen. Het is heel fijn dat er aan de horizon een mooie baan in het vooruitschiet ligt. Maar diegene moet daar wel komen”.

We willen dit ook steeds meer vorm geven in het personeelsbeleid. Niet bevooroordeeld zijn in de werving en selectie. Maar zorgen dat je de beste mensen naar je toehaalt, ongeacht afkomst, leeftijd et cetera. Dat is wel een gedachtengoed dat wij omarmen 

Esther Leijendekker geeft als coördinator participatiebanen bij MBO Amersfoort vorm aan het beleid dat de school in 2019 heeft geformuleerd voor de uitvoering van de banenafspraak. “We willen mensen duurzaam aan ons verbinden. We proberen binnen alle clusters commitment te halen. Maar het moet vooral passen en van waarde zijn. Niet alleen voor ons, maar ook voor de persoon die de functie vervult”.