Arbeidsmarktparticipatie

Iedereen heeft potentie

Het is fantastisch om de studenten van MBO Amersfoort een opstap te geven naar een volwaardige plek in de maatschappij. Zelf willen we die plek ook bieden. Een school waar studenten én medewerkers welkom zijn, precies zoals ze zijn. Dit geldt dus ook voor iedereen die een afstand tot de arbeidsmarkt heeft. Om welke reden dan ook. Hoe het ook komt dat het lastiger is om aan het werk te komen: wij maken graag kennis met je.

We geloven dat iedereen potentie heeft en we willen geen enkel talent onbenut laten. Iedereen is uniek en juist die verschillen maken dat we elkaar aanvullen en elkaar helpen te ontwikkelen. We kijken bij MBO Amersfoort dan ook niet naar wat je niet kunt, maar naar wat je wel kunt. We zorgen voor goede begeleiding en ondersteunen waar dat nodig is.
Lees hier meer over de visie van MBO Amersfoort op arbeidsmarktparticipatie.

Participatiewet

Volgens de Participatiewet heeft ieder bedrijf een verantwoordelijkheid om meer mensen met een arbeidsbeperking een werkplek te bieden. Een mooie missie waar we graag aan meewerken. Mensen met een arbeidsbeperking hebben bijvoorbeeld een chronische ziekte, een lichamelijke beperking of hebben extra ondersteuning nodig. Hierdoor hebben zij vaak meer moeite om een betaalde baan te vinden. Wanneer je valt binnen de doelgroep die is vastgelegd in de Participatiewet, dan sta je wellicht in het doelgroepenregister. Vaak is het dan zo dat je bij je sollicitatie voorrang hebt wanneer je even goed aansluit als andere kandidaten. Als je dat prettig vindt, kun je bij je sollicitatie op een van onze vacatures aangeven dat je geregistreerd staat in het doelgroepenregister.
Meer over hoe de Participatiewet lees je op opnaarde25000.nl
Sta je nog niet in het doelgroepenregister, maar heb je om andere redenen een afstand tot de arbeidsmarkt? Ook dan nodigen we je van harte uit om bij ons te solliciteren. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met de afdeling P&O via po@mboamersfoort.nl

Florentien en Afshin

MBO Amersfoort wil graag meer mensen met een arbeidsbeperking een werkplek bieden. Zo dragen we bij aan arbeidsparticipatie voor iedereen. Florentien Segaar en Afshin Afrouz hadden elk op hun eigen manier een afstand tot de arbeidsmarkt en vonden bij MBO Amersfoort een baan.
Florentien rondde in 2014 haar studie Hotel- en eventmanagement af. In diezelfde periode werd bij haar een vorm van reuma vastgesteld, waardoor ze deels werd afgekeurd. Bij MBO Amersfoort startte ze in 2021 met 2,5 uur per dag als planner voor de dagplanning. Inmiddels werkt Florentien 6 uur per dag en zijn ook haar taken uitgebreid. Haar uiteindelijke doel is om 3 x 8 uur te werken.

 

“Het was voor mij heel belangrijk om zo op te bouwen en in mijn werk te groeien. Vaak krijg je niet de ruimte om te ervaren of het goed gaat en dan op te schalen. In mijn hoofd kan ik het allemaal wel, maar fysiek moet het ook kunnen. Je kunt beter stappen vooruit zetten dan achteruit. De betrokkenheid vanuit MBO Amersfoort is erg fijn. Er wordt regelmatig bij me gecheckt of het nog gaat, hoe het met me is en of ik het volhou”

 

Florentiens advies voor mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt is helder: durf te proberen.

 

“Een baan hoeft niet voor altijd te zijn. Neem de ruimte om te leren en te ontdekken. Als het niet gaat of als het niet bij je past is dat geen falen. Je hebt weer wat geleerd en zo kom je steeds dichterbij wat wel bij je past.”

Een andere collega is Afshin Afrouz. Sinds hij 21 jaar geleden vanuit Iran naar Nederland kwam had Afshin verschillende banen. Vaak paste het net niet bij hem. Vanwege lichamelijke klachten kan hij niet zwaar tillen. Verder heeft Afshin een rustige werkomgeving nodig, omdat hij niet goed tegen harde geluiden kan.
Sinds een half jaar werkt Afshin bij MBO Amersfoort waar hij op een elektrische bakfiets post van de ene locatie naar de andere brengt. Afshin is erg blij met zijn baan én met zijn collega’s:

 

“Als het ergens heel druk is, gaat het niet zo goed met mij. Maar buiten, als ik fiets, heb ik rust. Het voelt goed om werk te hebben dat bij mij past. Ik heb fijne collega’s. Ze zorgen goed voor me. Ik ben hier echt op mijn plek.”

Inmiddels heeft Afshin nog meer taken. Hij doet klusjes op verschillende locaties zoals schilderen en bijvullen van automaten. Zijn tip voor mensen die, net als hij, door een beperking moeilijker werk vinden is vooral om eerlijk te zijn.

 

“Als je wil werken moet je altijd blijven zoeken. Maar je moet wel eerlijk zijn over wat je kan. Zeg niet tegen je begeleider dat je iets kan, terwijl je het eigenlijk niet aankan. Dan vind je niet het werk dat echt bij je past. En geeft niet op. Blijf doorgaan.”