De week van Maarten

In ‘De week van..’ vertellen medewerkers over hun werkweek en over de mogelijkheden, sfeer en toekomst bij MBO Amersfoort. Dit keer de week van Maarten de Vries.

Maarten de Vries werkt al een aantal jaren bij MBO Amersfoort. Hij is in september 2020 gestart als BPV’er (begeleider van mbo studenten tijdens de stage), vervolgens is hij docent in opleiding geworden en sinds maart 2023 staat hij als bevoegd docent Elektrotechniek voor de klas.

Onze doelgroep wil een vak leren waar veel vraag naar is. Aan de ene kant zie je (voornamelijk) jongens die nog jongens zijn, maar ergens voelen dat ze volwassen moeten worden.
Die beweging is mooi om mee te maken”

Hoe ziet jouw werkweek eruit?
Op maandag geef ik les aan een derdejaars klas. Deze klas heb ik bijna de hele dag, namelijk van 09.30 tot 16.00 uur. Op dinsdag werk ik niet voor MBO Amersfoort, maar heb ik ouderschapsverlof en ben ik thuis bij mijn kinderen. Op woensdag start ik de dag om 08.00 uur met een SLB-les. Dat is een les over studieloopbaanbegeleiding. Vervolgens heb ik tot 12.45 uur de tijd voor administratie, lessen voorbereiden, mensen terugbellen, enzovoort. Dan heb ik een klas tot 15.30 uur en daarna heb ik standaard een kernteamvergadering van 16.00 tot 17.00 uur. Op donderdag heb ik geen lessen. Deze dag zet ik in voor het voorbereiden van lessen, het wegwerken van allerhande administratie, gesprekken met studenten en eventuele trainingen. Op vrijdag sluit ik mijn werkweek af met een eerstejaars klas die ik van 09.00 tot 16.00 uur lesgeef.
Onze doelgroep wil een vak leren waar veel vraag naar is. Aan de ene kant zie je (voornamelijk) jongens die nog jongens zijn, maar ergens voelen dat ze volwassen moeten worden. Die beweging is mooi om mee te maken. En met de collega’s is het fijn dat iedereen in hetzelfde schuitje zit. Je weet precies van elkaar wat je op de werkvloer meemaakt, ook als het lastig is.

Waarom heb je voor MBO Amersfoort als werkgever gekozen?
Ik heb voor MBO Amersfoort gekozen, omdat ik hier in de buurt woon en omdat ik graag in het onderwijs iets met mijn technische achtergrond wilde doen.

Heb je ontwikkelmogelijkheden bij MBO Amersfoort en zo ja, welke mogelijkheden zijn dat?
Zeker. Er is een interne TOF Academie, die een divers aanbod aan cursussen aanbiedt. Ook is er de mogelijkheid tot allerlei externe trainingen. Voor mij zijn dat zowel vakinhoudelijke trainingen als pedagogisch/didactische en professionele ontwikkelingen. Een voorbeeld hiervan is LC-scholing. Dat is een traject waarin je opgeschaald wordt qua functie. Dit kun je intern aanvragen.

Hoe is de samenwerking met collega’s?

De samenwerking met collega’s is heel goed. Ik ben deel van een zeer gedreven team.

Hoe zie jij jouw toekomst/komende jaren?
Ik wil graag een vakkundige professional worden die levert. En als het kan wil ik nieuwe collega’s opleiden. En een combinatie van mijn functie als docent en functie als BPV’er lijkt me ook interessant.

Op welke punten raad jij MBO Amersfoort aan als werkgever?
Je kunt jezelf goed ontwikkelen tijdens de (interne) trainingen. Een leuke bijkomstigheid is dat je deze trainingen vaak in Leerhotel Het Klooster volgt. Een mooie, eigen locatie waar je dan ook weer collega’s van andere locaties ontmoet. Ook zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden goed geregeld. En er is een goede samenwerking met de beroepswereld door de eigen OIB’s, de Onderwijs in Bedrijf-locaties. Dat vind ik mooi om te zien.
En ook niet onbelangrijk: de gezamenlijke evenementen zoals de sportdag aan het begin van het schooljaar en het personeelsfeest in november zijn altijd erg leuk en zeer goed georganiseerd. Je ziet de collega’s dan eens in een andere setting en dat kan erg verrassend en verfrissend zijn.