De week van Rose Marie

In ‘De week van..’ vertellen medewerkers over hun werkweek en over de mogelijkheden, sfeer en toekomst bij MBO Amersfoort. Dit keer de week van Rose Marie Toes.

Rose Marie leidt review met collegae

“Ik zie mij echt nog wel een lange tijd bij MBO Amersfoort werken. Voor mij is nu het plan om mij hier verder te ontwikkelen en mee te werken aan het onderwijs waar ik veel voldoening uit haal”

Rose Marie werkt nog niet zo lang bij MBO Amersfoort. Zij is in januari 2023 gestart als functioneel beheerder en scrummaster. Als functioneel beheerder werkt zij aan het intranet ‘MijnMBOA’ en als scrummaster is zij actief voor het team Student- en onderwijsdiensten.

Hoe ziet jouw werkweek eruit?
Op de maandag is mijn start van de week. Ik hou heel erg van gestructureerd werken, daarom plan ik op maandagochtend de hele week in met wanneer ik precies wat ga doen. Maandag is ook de dag dat je even met collega’s bijkletst over het weekend. Dinsdag is mijn scrumdag en is er vaak een review, retrospective en sprintplanning. Over scrum gesproken: ik heb ook in de middag een daily en een meeting met de product owner van mijn team. De rest van de week werk ik aan mijn taken van functioneel beheer, zoals het verbeteren van de onboarding op MijnMBOA of maak ik nieuwe iconen voor de omgeving. Vaak schrijf ik ook een nieuwsbericht als die eruit moet. Het leukste vind ik dat je de werkomgeving voor medewerkers/docenten kan verbeteren en voor de studenten de leeromgeving.

Waarom heb je voor MBO Amersfoort als werkgever gekozen?
Een goede vriendin van mij werkt hier en was super tevreden over MBO Amersfoort als werkgever. Daarbij vind ik het heel interessant om iets bij te dragen aan het onderwijs.

Heb je ontwikkelmogelijkheden bij MBO Amersfoort en zo ja, welke mogelijkheden zijn dat?
Ik heb zeker ontwikkelmogelijkheden bij MBO Amersfoort. Ik ben nu junior functioneel beheerder en ik kan mij hier nog meer in ontwikkelen. Daarnaast zijn we op onze afdeling begonnen met scrum werken. Ik ben binnen één van de scrumteams de scrummaster en hier leer ik heel veel.

Hoe is de samenwerking met collega’s?
Ik kan alleen maar zeggen: geweldig. Ik heb nog nooit in zo’n fijne omgeving gewerkt. Iedereen is ambitieus om aan iets moois te werken, iedereen staat open voor feedback en geeft dit ook terug. Daarnaast vind ik dat wij een hechte afdeling hebben die elkaar ook steunt als er privé dingen even niet lekker gaan.

Hoe zie jij jouw toekomst/komende jaren?
Ik zie mij echt nog wel een lange tijd bij MBO Amersfoort werken. Voor mij is nu het plan om mij hier verder te ontwikkelen en mee te werken aan het onderwijs waar ik veel voldoening uit haal.

Op welke punten raad jij MBO Amersfoort aan als werkgever?
Vrijheid in de zin van thuiswerken of op kantoor en daarbij ook de vrijheid om je uren in te halen op een ander moment als je een belangrijke privéafspraak hebt, zonder dat je vrij hoeft te vragen. Veel waardering voor je werkzaamheden, dit zorgt ook dat je met zin aan je werk zit en naar je werk gaat.