De week van Mourad

In ‘de week van..’ vertellen medewerkers over hun werkweek en over de mogelijkheden, sfeer en toekomst bij MBO Amersfoort. Dit keer de week van Mourad Krekorian, onderwijsmanager.

Onderwijsmanager Mourad op locatie de Nieuwe Poort

Ik vind het belangrijk dat docenten zich senang voelen bij wat ze doen. Dit is voor mij de sleutel voor succes. Het is belangrijk om te kijken wat de docent nodig heeft om goed les te kunnen geven en de studenten te begeleiden en daarin probeer ik waar nodig en waar het kan de docenten goed te faciliteren. 

Hoe lang werk jij al bij MBO Amersfoort en in welke functie? 
Inmiddels ben ik 6,5 jaar werkzaam bij MBO Amersfoort. Eerst als teamleider en nu als onderwijsmanager. Als onderwijsmanager is je span of control groter en is de verantwoordelijkheid vergroot. Ik ben onderwijsmanager van drie teams: Marketing en communicatie TTO, Business to business en Moderne vreemde talen. Bij elkaar zijn die teams tussen de 20-30 mensen. 

Hoe ziet jouw werkweek eruit? En hoe is de werksfeer? 
Als onderwijsmanager heb ik relatief veel overleggen in een week. Met o.a. mijn collega docenten, collega onderwijsmanagers, mijn leidinggevende en de ondersteunende diensten. Verder ben ik bezig met het opstellen van beleid en strategie voor korte- en lange termijn. Ik ben wat dat betreft een spin in het web en iedereen weet me te vinden. Dat maakt het werk soms complex, maar ook echt leuk. 

Wat vind jij het leukst aan de doelgroep van MBO Amersfoort en aan het werken met/voor studenten en/of medewerkers/docenten? 
Ik ben ooit begonnen als docent economie op het MBO. Ik vind de doelgroep hartstikke leuk. Waarom? Omdat de studenten je elke dag weer op een andere manier uitdagen. Ze dagen je niet per se uit op kennis, maar meer op basis van persoonlijke behoeften. Dat kan bij iedereen anders zijn en dat kan ook elke dag weer anders zijn. Dat maakt de doelgroep leuk. In mijn huidige functie heb ik minder direct contact met de studenten. Ik vind het belangrijk dat de docenten zich senang voelen bij wat ze doen. Dat is voor mij de sleutel tot succes. Het is belangrijk om te kijken wat de docent nodig heeft om goed les te kunnen geven en de studenten te begeleiden en daarin probeer ik waar nodig en waar het kan de docenten goed te faciliteren. 

De studenten spreek ik ook. Ik heb in de wandelgangen gesprekken met ze en voer twee keer per jaar tevredenheidsonderzoeken uit bij de studenten. Dan hebben we het over onderwijs, examinering, schoolklimaat, veiligheid, BPV, Onderwijs in Bedrijf, docenten, et cetera. Daar hebben we veel aan. Met onder andere de input van de studenten kunnen we onze opleidingen weer naar een hoger niveau tillen.  

Waarom heb je voor MBO Amersfoort als werkgever gekozen? 
Ik was werkzaam bij ROC Midden Nederland en MBO Amersfoort kwam op mijn pad doordat ik tijdens mijn scriptie op Universiteit Utrecht onderzoek heb gedaan naar concurrentie/marktwerking in het middelbaar beroepsonderwijs. Hierdoor kwam ik in contact met de collega’s van MBO Amersfoort. Tijdens mijn scriptie kwam er een vacature vrij bij MBO Amersfoort, dus dat sloot heel mooi aan bij mijn vervolgstap.  

Heb je ontwikkelmogelijkheden bij MBO Amersfoort en zo ja, welke mogelijkheden zijn dat? 
De groeimogelijkheden zijn er wel, maar binnen het mbo-landschap is MBO Amersfoort wel een van de kleinere onderwijsinstellingen. Je moet de groei dan bijvoorbeeld ook zien binnen je eigen functie. Ik vind het fijn dat ik nu de stap kon maken naar de functie van onderwijsmanager. In het afgelopen jaar heb ik ook een opleiding gevolgd bij de School voor Transitie, de opleiding Secure Base Teamcoachen. Dat was voor mij een hele mooie ontwikkeling om vanuit een andere invalshoek het team te coachen, individuen te coachen en mezelf vanuit een andere invalshoek te leren kennen. Daar heb ik veel profijt van gehad. In het begin toen ik bij MBO Amersfoort werkzaam was heb ik ook vaak trainingen gevolgd via de interne TOF Academie.  

Hoe zie jij jouw toekomst/komende jaren? 
Ik denk dat ik deze functie nog met veel plezier blijf doen. Er zijn nog genoeg uitdagingen op de weg om deze functie met plezier te blijven vervullen. En tegelijkertijd kijk ik ook naar verdere doorgroeimogelijkheden.  

Op welke punten raad jij MBO Amersfoort aan als werkgever? 
Onderwijs in Bedrijf! Dat is het mooiste concept dat MBO Amersfoort heeft. Ik vind het heel waardevol, omdat je daarmee de student op een andere manier laat leren dan andere scholen dat doen. Met levensechte opdrachten die ze anders minder snel tegenkomen.
 

Mourad op kantoor achter zijn laptop

Het is echt een warm bad als je hier binnenkomt. Collega’s omarmen je en nemen je mee. Je voelt je thuis. En de grootte van de organisatie is ook fijn; dat het dus wat kleiner is. Dan zijn de lijntjes ook wat korter.  

Hoe is de samenwerking met collega’s?
De samenwerking met de collega’s is goed. We hebben mooie momenten samen en soms ook hobbels te nemen. De introductie van flex-onderwijs binnen ons cluster heeft bijvoorbeeld veel van ons gevraagd en dat heeft ook weleens geschuurd, maar we hebben het wel samen gedaan. We hebben know how opgebouwd en kunnen voortbouwen. 

Wat is het mooiste dat je tijdens je werk bij MBO Amersfoort hebt meegemaakt?
We hebben met de teams hele mooie successen geboekt. We zijn geaccrediteerd voor tweetalig onderwijs, als eerste van MBO Amersfoort en als tiende van Nederland. We zijn eerste geworden in de MBO gids met betrekking tot onze retail opleidingen en we hebben de inspectiebezoeken altijd met een voldoende doorlopen.

En waar ik ook trots op ben, is dat we goed met elkaar kunnen samenwerken, ons hebben ontwikkeld en dat mensen mooie stappen hebben gezet, zowel binnen als buiten de organisatie. Ook hebben we in de afgelopen jaren heel veel studenten gediplomeerd, maar we hebben ze vooral ook meegegeven hoe zij als mens in deze maatschappij hun wegen kunnen bewandelen. Dat is waar we het voor doen!